petek, 27. april 2012

ŠTANJEL - BRANIK - KOMEN - PLISKOVICA - KOSOVELJE - KOBJEGLAVA - ŠTANJEL (35 km - cca 800 mvr)

Zbudili smo se v prekrasno jutro. Pot do Štanjela je bila sicer zaznamovana s precejšno gnečo, ki je bila rezultat vseslovenske migracije na slovensko in hrvaško morje, vendar se je v Sežani situacija totalno spremenila - do kraja sva srečala samo ene dva avtomobila, traktor in nekaj kolesarjev.

Prvi dan po prihodu sva izkoristila za kolesarsko pohajkovanje po enem izmed najlepših predelov naše dežele - po Krasu. Nastanjena sva bila kar v osrčju in sicer v zgodovinskem Štanjelu, pri Stanarjevih in od tu sva se kmalu po 12. uri s kolesi spustila v Vipavsko dolino (seveda pomotoma), kar pa se je potem izkazalo za eno izmed najlepših zmot v tem letu.
Izlet je bil naravnost čudovit - grad Rihemberk nad Branikom, Komen in Pliskovica z utripom puntarstva, čudoviti kraški kolovozi in prijazni ljudje. Kras se je predstavil v vsej svoji lepoti in skoraj vsemi svojimi čari.
Za konec še postanek na Kmetiji Hočevar, kjer sva kupila nekaj litrov pristne kraške kapljice; teran je bil naravnost super, večerja pa zahvaljujoč kuharici naravnost čudovita.

Vtisi: ZA TERAN GRE TUDI DOLENJ'C V HRIB...

S kolesom po Krasu.

Ni komentarjev: