sobota, 21. april 2012

DRČA - JAVOROVICA - HRUŠKA - MIRČEV KRIŽ - OREHOVEC - KOSTANJEVICA NA KRKI (cca 25 km - cca 500 mvr)

Tako...
Od zadnjega javljanja sta minila dva tedna, kar pa še ne pomeni, da sta bila neaktivna... Vsaj kar se tiče boljše polovice Dua Camino, t.j... :)

Vesna je odtekla svoj 2. letošnji polmaraton; tokrat je na Dunaju z 1:46:42 dosegla svoj najboljši letošnji rezultat. Super duper! :)
Wien, A
Jaz sem po drugi strani imel malce manj naporen vikend za noge, je pa res, da so tokrat pa oči malo bolj trpele... Pogledal sem, reci piši, celotno drugo sezono serije The walking dead in napisal dva nova komada, ki sta te dni v demo verziji že ugledala luč sveta.
Hoorreeyy for me too... :)

Kakorkoli že, se je pa ta vikend zgodil drugi pripravljalni pohod po dolenjskih hribih.
Tokrat sva se obtežena s pravimi nahrbtniki odpravila iz Drče po delu Pleterske poti in nato po Trdinovi poti na Javarovico. Dež, ki naju je pri vzponu kar lepo pral, nama ni prišel do živega - ponča sta opravila odlično delo. Iz blatnih poti sva na Javorovici zavila na asfaltno cesto, nato po jo mimo "hruške" mahnila po makedanski gozdni poti proti Mirčevem križu.

Ljudi ni bilo, razen seveda naključnega policaja s katerim smo spregovorili par besed in pa starejšega upokojenega para, ki sta se pripeljala na ogled gozda. Nekaj časa smo se pogovarjali o Caminu, nato pa sta odšla do svojega avta in ju mahajoč pičila proti šentjernejskemu koncu (omenjeni par nama je tisti dan pomahal iz svojega avtomobila še dvakrat, tako da smo se na koncu že prav prijetno smejali en drugemu, hehehe...)

Od kapele sva se nato odpravila naprej po Trdinovi poti proti Polomu, potem pa sva nad vasjo Orehovec odkrila novo urejeno pot za sestop iz gorjanskih hribov v kostanjeviško dolino.
Pot, ki jo je uredilo PD Polom je bila kategorizirana kot zahtevna in moram reči, da je zaradi svoje strmine in izpostavljenih delov, kjer je bila velika možnost zdrsa, to razvrstitev v celoti upravičila. 
Brez jeklenic, bi bil sestop izredno tvegan in nevaren, še posebej ker so bila tla zaradi dežja spolzka, listje pa je prekrivalo veje po katerih si se kot po valju odpeljal za kakšnih dvajset cm v "neznano"...

Sva pa bila nekje na sredini nagrajena z izredno lepim razgledom, ki ga je kronalo še sonce, ki se je tisti čas prikazalo izza oblakov.

Skozi vas Orehovec sva jo nato mahnila proti Kostanjevici, tam pa naju je že čakal avto, s katerim sva se odpravila nazaj do izhodišča najine današnje etape.


Vtisi: PO DEŽJU VEDNO POSIJE SONCE.

Lipicanci, Kobilarna HOSTA


Forma VIVA, Kostanjevica na Krki, SI

Naslednji teden vas čaka nov update te objave...


Z Vesno se odpraviva na Kras; tokraten izlet bo kolesarko-pohodniški...
Lep popotniški pozdrav vam želim.

Ni komentarjev: